Tehnologii montaj

 

Punerea in opera, în lucrari noi de hidroizolatii sau în lucrari de remediere a izolatiilor vechi, deteriorate, a membranelor bituminoase de hidroizolatii se face de catre unitati specializate, atestate pentru acest tip de lucrari, cu respectarea conditiilor specifice si normelor tehnice aferente domeniului de referinta.

TEHNICI DE APLICARE


APLICAREA MEMBRANEI ÎN STRAT ADERENT

APLICAREA MEMBRANEI ÎN STRAT LIBER

APLICAREA MEMBRANEI ÎN STRAT SEMIADERENT

   

Alegerea tehnicii potrivite se face în funcţie de cerinţele proiectantului şi depinde de diferite elemente, cum ar fi:
 • tipul de suport; de exemplu, pentru structuri prefabricate cu mobilitate mare se alege aplicarea în strat liber sau semiaderent pentru primul strat, următoarele straturi aplicându-se aderent;
 • geometria învelitorii; de exemplu, suprafeţele foarte înclinate necesită aplicarea în strat aderent şi cu dispozitive mecanice de fixare;
 • intensitatea vântului în zonă.

APLICAREA MEMBRANEI ÎN STRAT ADERENT


În cazul aplicării în strat aderent este recomandabil ca suprafaţa de aplicare să se trateze în prealabil cu un strat de amorsaj. Aplicarea membranei se face prin derularea ei pe stratul suport şi încălzirea punctului de contact între stratul suport şi membrană până când aceasta se topeşte şi se lipeşte de stratul suport. Această metodă este recomandată pentru suporturi cu mobilitate scăzută şi pantă care nu depăşeşte 40% pentru structuri fără izolaţie termică, şi 20% pentru structuri cu izolaţie termică. Pentru pante mai mari sunt necesare dispozitive mecanice de fixare. Hidroizolaţiile aplicate în strat aderent trebuie să aibă caracteristici mecanice bune şi rezistenţă bună la ciclurile termice.

 • Este recomandabil ca suprafaţa de aplicare să se trateze în prealabil cu un strat de amorsaj.Hidroizolatii Braila - Aplicare membranei in strat aderent
 • Aplicarea membranei se face prin derularea ei pe stratul suport şi încălzirea punctului de contact între stratul suport şi membrană până când aceasta se topeşte şi se lipeşte de stratul suport.
 • Se recomandată pentru suporturi cu mobilitate scăzută şi pantă care nu depăşeşte 40% pentru structuri fără izolaţie termică, şi 20% pentru structuri cu izolaţie termică. Pentru pante mai mari sunt necesare dispozitive mecanice de fixare.
 • Hidroizolaţiile aplicate în strat aderent trebuie să aibă caracteristici mecanice bune şi rezistenţă bună la ciclurile termice.

APLICAREA MEMBRANEI ÎN STRAT LIBER


Aplicarea în strat liber permite o mobilitate mare între suport şi membrană, aceasta din urmă fiind aşezată simplu pe stratul suport, fără să fie fixată, cu excepţia perimetrelor unde se utilizează aplicarea aderentă pe lăţimi de cel puţin 1 m. Rezistenţa la vânt va fi asigurată prin acoperirea membranei cu un strat de pietriş, pavaj, etc. Acest tip de instalare este folosit la acoperişuri plane, cu panta mai mică de 5% şi care pot prelua suprasarcina dată de pietriş, pavaj, etc. Este necesar să se interpună un strat de alunecare între suport şi membrană (care este de obicei dublat de o izolaţie termică) pentru a înlătura interacţiunile fizice şi/sau chimice dintre straturile adiacente.
Aplicarea în strat liber este recomandată în cazul suporturilor cu mobilitate foarte mare.
 
 • Permite o mobilitate mare între suport şi membrană, aceasta din urmă fiind aşezată simplu pe Hidroizolatii Braila- Aplicare membranei in strat liberstratul suport, fără să fie fixată, cu excepţia perimetrelor unde se utilizează aplicarea aderentă pe lăţimi de cel puţin 1 m.
 •  Rezistenţa la vânt va fi asigurată prin acoperirea membranei cu un strat de balast (pietriş, pavaj, etc.).
 • Se foloseste la acoperişuri plane, cu panta mai mică de 5% şi care pot prelua suprasarcina dată de balast.
 • Este necesar să se interpună un strat de alunecare între suport şi membrană (care este de obicei dublat de o izolaţie termică) pentru a înlătura interacţiunile fizice şi/sau chimice dintre straturile adiacente.
 • Este recomandată în cazul suporturilor cu mobilitate foarte mare.

APLICAREA MEMBRANEI ÎN STRAT SEMIADERENT


În cazul aplicării în strat semiaderent, fixarea membranei pe planul de aplicare se face în puncte, permiţând în acest fel ca membrana şi stratul suport să lucreze în mod independent. Distanţa dintre puncte se calculează în bază elasticităţii hidroizolaţiei, urmărind ca aderenţa ce se realizează între hidroizolaţie şi stratul suport să nu fie afectată de agenţi atmosferici şi temperaturi foarte ridicate.

 • Fixarea membranei pe planul de aplicare se face în puncte, permiţând în acest fel ca membrana şi stratul suport să lucreze în mod independent.
 • Distanţa dintre puncte se calculează în bază elasticităţii hidroizolaţiei, urmărind ca aderenţa ce se realizează între hidroizolaţie şi stratul suport să nu fie afectată de agenţi atmosferici şi temperaturi foarte ridicate.
 • Membrana trebuie aplicată în aderenţă totală de-a lungul perimetrelor, pe cel puţin 1m.

TEHNICI SPECIFICE DE APLICAREA ÎN STRAT SEMIADERENT


 • cu flacără: membrana este topită în zone mici, alternative şi lipită de suport, derulându-se progresiv.  
Hidroizolatii Braila - Tehnici specifice de aplicare in strat semiaderent cu flacara

 • cu adeziv:membrana este lipită pe suport cu fâşii de adeziv. Fâşiile au o lăţime de 4cm iar distanţa dintre ele este de aproximativ 30cm şi se aplică mai ales în apropierea marginilor.
 Hidroizolatii Braila - Tehnici specifice de aplicare in strat semiaderent cu adeziv

 • cu produse speciale: pe stratul suport se aplică liber o membrană perforată. Cel de-al doilea strat se aplică în aderenţă totală faţă de primul strat. În dreptul perforaţiilor el aderă la stratul suport.
 Hidroizolatii Braila - Tehnici specifice de aplicare in strat semiaderent cu produse speciale

 • cu sisteme mecanice: membrana este fixată de suport cu bolţuri speciale cu o densitate  de aproximativ 5 buc/mp.
 Hidroizolatii Braila - Tehnici specifice de aplicare in strat semiaderent cu sisteme mecanice

Atât în cazul aplicării în strat semiaderent, cât şi al aplicării în strat liber, este necesar să se facă aplicarea în strat aderent pe cel puţin 50cm lăţime în jurul porţiunilor în relief, cum ar fi: coşuri de ventilaţie, guri de vizitare, etc.


REGULI PENTRU O HIDROIZOLAŢIE PERFECTĂ


 • Aplicarea straturilor hidroizolante trebuie începută din punctul cel mai de jos, unde se găseşte gura de scurgere, apoi se derulează membrana de-a lungul stratului suport. Partea inscripţionată a membranei trebuie să fie aşezată pe stratul suport, pe care va fi apoi plimbată flacăra arzătorului.

 • Pentru membrane autoprotejate, cum sunt cele cu granule de ardezie, înainte de a se trece la realizarea îmbinărilor de capăt, trebuie curăţată ardezia de-a lungul marginii membranei, cu şpaclu, pe o lăţime de cel puţin 15cm.
 
 • Înainte de începerea aplicării finale este recomandabil să se deruleze complet membrana pentru a verifica dacă alinierea este perfectă. După verificare, aceasta se poate rula înapoi către centru şi se poate începe aplicarea.
 
 • Surplusul de material rezultat la îmbinarea membranei trebuie nivelat cu grijă cu o mistrie cu vârf rotunjit, încălzind în acelaşi timp, atât mistria cât şi îmbinarea. 

 • Suprapunerea laterala trebuie sa fie de minim 10 cm si lipita cu multa atentie facand sa iasa dea lungul suprapunerii un cordon de bitum de minim 1 cm.

Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta! 

 • Suprapunerea la capete trebuie facuta pe o lăţime de cel puţin 15 cm.
 Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta!

 • La aplicarea in aderenta totala, flacara trebuie sa incalzeasca in acelasi timp atat stratul suport cat si membrana.
 Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta!

 • Pentru membrane autoprotejate, înainte de a se trece la realizarea îmbinărilor de capăt, trebuie curăţată cu atentie ardezia de-a lungul marginii membranei, cu şpaclu.
 

 • Imbinarea membranelor trebuie făcută astfel încât să se evite suprapunerea a mai mult de trei foi.
 Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta!

 • La suprapunerea de capat, colturile membranei se vor taia la 45º pe o latime de 10 cm.
 Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta!

 • In cazul hidroizolatilor in dublu strat, stratul al doilea va fi lipit in aderenta totala de primul si decalat cu 50 cm de acesta.
 Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta!

 • In perioadele reci desfasurarea rolelor se va face cu atentie astfel incat sa se evite ruperea membranei, deoarece aceasta devine rigida.
 Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta!

 • Condiţiile atmosferice nefavorabile (ploaie, zăpadă, umiditate) pot îngreuna aplicarea şi pot duce la scăderea calităţii lucrării: dacă temperatura este sub +5ºC este recomandabil să se înceteze aplicarea întrucât se pot forma picături de gheaţă şi astfel pot apărea spărturi sau umflături în perioada de vară.
 Hidroizolatii Braila - Reguli pentru o hidroizolatie perfecta!

HIDROIZOLATII BRAILA

Hidroizolatii terase, fundatii, bazine, hale industriale, blocuri
Companie: CASSELA PROD SRL, Braila
Telefon: 0721 205.170

 


 

Hidroizolatii Braila Hidroizolatii Galati Open Web Design Anunturi Braila Anunturi Galati Poze Braila